Bazı Ürünlerin Vergi Oranlarında Değişikliğe Gidilmesine Dair Duyuru 08.02.2017 tarihinde yayınlandı

Bazı Ürünlerin Vergi Oranlarında Değişikliğe Gidilmesine Dair Duyuru

Bakanlar Kurulu; Resmi Gazete’de 03.02.2017 tarihinde yayınlanan hükümler uyarınca bazı ürünlerin vergi oranlarında değişikliğe gitmiştir.

Başta; 11.Grup (Orman Ürünleri İşlenmesi ve Ticareti), 12. Grup (Halı ve Mobilya), 25. Grup (Dayanıklı Tüketim Malları), 41. Grup (Gayrimenkul Faaliyetleri) olmak üzere birçok meslek komitemiz tarafından dile getirilen ve yazışmalar ile ilgili Bakanlıklarımıza iletilen vergi oranlarındaki indirim talebinin olumlu karşılandığı görülmektedir.Bakanlar Kurulu kararı uyarınca; klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, gıda ve meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV 30 Nisan'a kadar kaldırılmıştır.

Ayrıca, döner koltuk ve sandalyeler, yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar, büro mobilyaları, mutfakta ve yatak odalarında kullanılan ahşap mobilyalar ile plastik maddeden yapılan mobilyaların KDV oranı da 30 Nisan'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacaktır.İnşaat sektörüne yönelik 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde metrekare değeri 1,000 TL ile 2,000 TL arasında olan konutların tesliminde ödenen KDV oranı yüzde 18'den yüzde 10'a kalıcı olarak indirilmiştir. Ancak lüks konutları kapsayan 10 puanlık vergi indirimi ise süreli olmuştur. Yani metrekare vergi değeri 2 bin liranın üzerinde olan konutlar için yüzde 18'den yüzde 8'e indirilen KDV, 30 Eylül 2017'den itibaren tekrar değişecektir.

Kararla birlikte belirli standartlardaki gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV de herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırlanmıştır.Öte yandan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde de değişikliğe gidilmiştir.

İlgili düzenlemeye ulaşmak için tıklayınız.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.