Fransa'ya İhracat Yapacak Firmalarımıza Yönelik Uyarı 19.08.2021 tarihinde yayınlandı

Fransa'ya İhracat Yapacak Firmalarımıza Yönelik Uyarı

Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; Fransa'da tanınmış firmalar adına ürün alacaklarına dair bazı art niyetli kişilerin işletmelerimiz ile iletişime geçtiği açıklanarak, bu şekilde irtibat kuranların kimlik teyidinin ilgili firmalardan yapılması gerektiği belirtilmiştir.

Yazıda devamla, iletişime geçen kişilerce kullanılan e-posta adresinin Fransız firmasının ismini taşıyan bir uzantısının olmasına, Fransız firmasının resmi evrakının iletilmesine (bilanço vb.), yapılan tekliflerde veya sözleşmelerde Fransız firmasının mührünün kullanılmasına kesinlikle güvenilmemesinin firmalarımızın kayıp yaşamaması açısından önemli olduğu ifade edilmiştir.

Üyelerimize duyurulur.