Filipinler'de New Clark City Projesi 21.08.2020 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Filipinler Kalkınma İdaresi (Philippines Bases Conversion and Development Authority) tarafından Tarlac eyaletindeki Clark Özel Ekonomik Bölgesinde “New Clark City – NCC” adlı yeni bir şehrin kurulmasının planlandığı bildirilmiştir.

Filipinler'de New Clark City Projesi

Söz konusu şehrin, akıllı, sürdürülebilir ve afetlere dayanıklı bir metropol olarak planlandığı, içinde hükümet, eğitim kurumları, spor, eğlence ve karma kullanım alanları için tesislerin kurulacağı ifade edilmiştir. Yazıda devamla, anılan şehrin hafif sanayi, lojistik, depolama, soğuk depolama ve gıda işleme faaliyetleri için bir sanayi merkezi olarak tasarlandığı bildirilmiştir.

Bahse konu üretim, sanayi, hafif sanayi, araştırma ve geliştirme, konut ve karma kullanımlı yapılar hakkında proje ile ilgilenilmesi durumunda, Filipinler Ankara Büyükelçiliği ile ([email protected]) iletişime geçilmesi hususu bilgilerinize sunulur.