Eğitim Komitesi ilk toplantısını üyeleriyle yaptı 29.04.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi, 1 Nisan seçimlerinden sonra ilk toplantısını Oda üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. Oda Üyesi özel eğitim kurum yetkilileriyle bir araya gelen Komite Üyeleri, hem sektör temsilcileriyle kaynaşma hem de Oda faaliyetlerini anlatma fırsatı buldu.

Eğitim Komitesi ilk toplantısını üyeleriyle yaptı

MTSO 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi 1 Nisan seçimlerinin ardından ilk toplantısını üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. Toplantıya, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın yanı sıra MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çağatay Güneş ile MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar da katıldı.

Toplantıda konuşan MTSO Meclis Üyesi ve Komite Üyesi Tamer Güner, üyelerin desteği ile üstlendikleri bu temsil görevini, 4 yıllık süre içerisinde layıkıyla yapmaya çalışacaklarını söyledi. Mesleki ahlakı koruyarak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlerine uygun gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Güner, “En büyük ortak paydamız olan Mersin ve Mersin’in eğitimi için bundan sonra atılacak adımları hep birlikte MTSO’nun gücünü de arkamıza alarak atalım ve güçlenerek ilerleyelim. Biz Komite olarak her zaman ihtiyaçlarınızda sizlere bir telefon kadar yakın olacağız” dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da toplantıdaki konuşmasına MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Eski Başkanı İbrahim Kiper’i anarak başladı. Önümüzdeki 4 yılın, Mersin’in eğitim hayatına katkı sağlamasını temenni eden Koca, Mersin’de eğitim alanında bakir bir yapının olduğunu ve bu yapının doğru yönlendirildiği takdirde hem Mersin’e hem de ülkeye güzellikler katacağını söyledi. Koca, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, her türlü işinizin kolaylaşması noktasında hizmetkarınızız. Kurum olarak çözüm önerilerinizle beraber geldiğinizde gücümüz nezdinde buna katkı sağlayacağımızı peşinen ifade etmek isterim” dedi.

MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ise Oda’nın faaliyetleri hakkında genel bilgiler aktardı. Ticaret ve Sanayi Odalarının, üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak ve mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak adına çalıştığını bildiren Uçar, Odaların yürüttükleri lobi faaliyetleriyle, üyelerinin sorunlarının çözümüne aracı olduğunu söyledi. Meslek Komitelerinin Oda’nın “mutfağı” olarak değerlendirildiğinde vurgu yapan Uçar, ilgili grupta yer alan firmaların Meslek Komite üyeleri ile dirsek temasını koruyarak sektörlerine ilişkin sorun ve önerilerini Oda’ya ulaştırabileceklerini paylaştı.

MTSO’nun uluslararası işbirliklerinin güçlenmesi yönünde de birçok girişimde bulunduğuna değinen Uçar, örnek olarak Fransa Büyükelçiliği ile yürütülen vize anlaşmasını gösterdi. Uçar, “Oda’mız, üyelerini hem vize sürecinde istenen bir çok evrakı toparlama zahmetinden kurtarıyor hem de 5 yıla kadar uzun süreli vize almalarını sağlıyor. Bizim size vereceğimiz Odamızın üyesi olduğunuza dair yazı ile birlikte Fransa Büyükelçiliği’ne başvurmanız halinde 5 yıla kadar Schengen vizesi alabiliyorsunuz” dedi.

Odanın web sitesinin üyeler tarafından detaylı şekilde incelenmesi ve verilen hizmetlerin sürekli takip edilmesi gerektiğini de vurgulayan Uçar, “Hizmetlerimizden haberdar olarak, Odamızdan mümkün olan en yüksek seviyede faydalanmanızı öneriyoruz” diye konuştu.