Doğrulanmış Brüt Ağırlık (VGM) Uygulamaları - Uygulama Düzenlemesi 2 22.05.2018 tarihinde yayınlandı

Doğrulanmış Brüt Ağırlık (VGM) Uygulamaları - Uygulama Düzenlemesi 2

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından Odamıza gönderilen yazıda; "Doğrulanmış Brüt Ağırlık Uygulamaları" kapsamında yayınlanan ilgi duyurusunda yer alan, "Terminal VGM" bilgisi paylaşımı ve VGM bildiriminin aşağıdaki şekilde düzenlendiği ifade edilmektedir.

• Bu düzenleme ile; VGM bildirimleri ve güncellemeleri, konteyner hat ve acenteleri tarafından liman otomasyon sistemi aracılığı ile, ilgili konteyner için gemi varış bildirim tarihine (ETA) kadar yapılabilecektir.
  • VGM bilgisi bulunmayan konteynerlar için, yükleme talimatı verilmesi (yükleme listesi aktarımı) durumunda, sistem hata kodu vererek talimatı kabul etmeyecektir.
  • VGM bilgisi (Terminal VGM) paylaşımı, yalnızca kredi eşleştirmesi yolu ile işletmemizden talep edilen veya işletmemizde iç dolum olan konteynerler için, www.mersinport.com.tr adresinde, liman işletim sistemimiz üzerinden (Port Portal) ve VERMAS mesajı ile paylaşılacaktır.
  • Söz konusu uygulama, 5 Haziran 2018 Salı günü itibari ile yürürlüğe girecek olup, gerekli önlemlerin alınması konusunda bilgilerinize sunulur.

Üyelerimize duyurulur.