Cibuti Heyeti’nin Türkiye Ziyareti Hakkında 08.04.2016 tarihinde yayınlandı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden Odamıza iletilen bir yazıda, T.C. Ekonomi Bakanlığı`ndan alınan bir yazıya atfen, Türk firmalarının Afrika`ya yönelik ihracatlarında stratejik bir açılım noktasına ihtiyaç bulunduğundan hareketle, Cibuti`de bir Özel Ekonomik Bölge (ÖEB ) kurulmasına yönelik çalışmalara başlanmış olup, bu çerçevede 2014 ve 2015 yılları içerisinde ÖEB`ye ilişkin mevzuat çalışmaları ve çeşitli alan ziyaretleri gerçekleştirildiği bildirilmektedir. Bu kapsamda, konuya ilişkin bir Mutabakat Zaptı (MOU) 10 Aralık 2014 tarihinde, anılan ÖEB`ye arazi tahsisine ilişkin Protokol ise 25 Ocak 2015 tarihinde dönemin Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi ve Cibuti Sanayiden Sorumlu Ekonomi ve Maliye Bakanı İlyas Moussa Dawaleh tarafından imzalanmıştır. Anılan ÖEB`ye yönelik olarak, TİM tarafından başlatılan fizibilite çalışmasının önümüzdeki dönemde devam ettirilmesi öngörülmektedir. Bu çerçevede, gerek söz konusu ÖEB projesinin özel sektörümüze tanıtılması gerek Cibuti`deki yatırım olanakları hakkında iş çevrelerimizin bilgilendirilmesi amacıyla, Cibuti Sanayiden Sorumlu Ekonomi ve Maliye Bakanı İlyas Moussa Dawaleh başkanlığında bir heyet ülkemizi ziyaret edecektir.

Cibuti Heyeti’nin Türkiye Ziyareti Hakkında

Anılan ziyaret çerçevesinde, 20 Nisan 2016 Çarşamba günü Dış Ticaret Kompleksi`nde gerçekleştirilecek olan ve Cibuti heyetinin iş çevrelerimizle bir araya getirilmesi ve Cibuti`deki yatırım olanakları ve kurulması planlanan ÖEB hakkında bir bilgilendirme seminerinin düzenleneceği programa katılmak isteyen Üyelerimizin 18 Nisan 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar  http://goo.gl/UK1r9H linkinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.