Çalışma Mevzuatına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararları 13.08.2020 tarihinde yayınlandı

Kısa çalışma ödeneği yararlanma süresinin, işveren tarafından iş sözleşmesi fesih yasağının ve pandemi ücretsiz izin ile nakdi ücret desteğinin Cumhurbaşkanı Karaları ile uzatılması hakkında duyuru aşağıda sunulmaktadır.

Çalışma Mevzuatına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararları

İçerik :

Covid-19 Salgınıyla mücadele kapsamında 15 Mart tarihinden bu yana çalışma mevzuatında çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerle birlikte, pandemi sürecinde çalışma hayatında en sık kullanılmaya başlanılan Kısa Çalışma Ödeneği, İş Sözleşmesi Fesih Yasağı, Pandemi Ücretsiz İzin ve Nakdi Ücret Desteği uygulamalarının süresini belirleme yetkisi Cumhurbaşkanına verilmiştir.
Verilen yetki kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile söz konusu uygulamaların süresinde daha önce uzatmaya gidilmiştir.

31 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2810 ve 2811 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararları ile bir kez daha uygulamaların süreleri uzatılmış olup bugün itibariyle dikkat edilmesi gereken süreler aşağıda yer almaktadır.

►Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ):

30 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile KÇÖ’den yararlanma süresi 01 Temmuz 2020’den itibaren 1 ay uzatılmıştı.
31 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2810 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile; 30/06/2020 tarihine kadar başvuru yapmış olan İşletmeler için KÇÖ’den yararlanma süresi önceki uzatma kararındaki son tarihten itibaren 1 ay daha uzatılmıştır.

Ör: KÇÖ’den 30/06/2020’den önce başvurarak yararlanan ve 30 Haziranda KÇÖ sona eren İşletmenin, ilk uzatma kararı kapsamında KÇÖ yararlanma süresi 01 Temmuzdan itibaren 1 ay

Bu sirküler Mefa Müşavirlik tarafından hazırlanmıştır.