Baraner: “Mersin, Büyük Aile Turizmi için çok uygun” 05.02.2019 tarihinde yayınlandı

Turizm Duayeni Hüseyin Baraner, Mersin’in turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi adına ‘Büyük Aile Turizmi’ konseptine yönelmesi tavsiyesinde bulundu.

Baraner: “Mersin, Büyük Aile Turizmi için çok uygun”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 25 No’lu Seyahat Acenteleri, Konaklama, Eğlence, Sanat, Spor İşletmeleri Meslek Komitesi toplantısında Meclis Başkanı Hamit İzol ve Komite Üyeleriyle bir araya gelen Baraner, kent turizmini değerlendirdi.

Mersin’in yıllardır beklediği büyük yatırımlar nedeniyle turizmde henüz istediği imkanlara kavuşamadığını hatırlatan Baraner, “Yapılacak az maliyetli, küçük yatırımlarla bu kentte turizmi geliştirmek mümkün” değerlendirmesini yaptı. Bunun için Büyük Aile Turizmi konseptini öneren Baraner şunları söyledi: “Mersin Akdeniz Çanağı’nın en iddialı Büyük Aile Turizmi Merkezi olabilir. Dünyada giderek bu trend öne çıkıyor. Nedir böyle bir merkeze dönüşebilmenin koşulları derseniz şöyle açıklayabilirim. Birçok ülke ve otel çocuk gürültüsü ya da çocukların verilebilecekleri zararları tolere edemiyor. Oysa ülkemizin yapısı, çocuklara düşkünlüğü nedeniyle ilk ve doğal şart olan çocuk sevgisi kültürünü Mersin fazlasıyla barındırıyor. İkincisi Mersin’in doğası, genel ambiyansı, bu turizm için çok uygun. Aile olimpiyatları gibi etkinliklerin düzenlenebileceği muhteşem bir sahil şeridine sahip. Belki dünyanın en büyük aile botanik yürüyüş yolu bu kente yapılabilir. 5 kilometrelik bir yürüyüş yolu üzerine 300 tane farklı meyve ağacı dikilebilir. Aileler çocuklarını eğitim amaçlı bu yola getirmek isteyebilir. Yalnız dünyada değil Türkiye’de de dokunarak, tattırarak çocuklarına ağaçları tanıtmak isteyen çok sayıda aile var. Çok düşük maliyetlerle çok farklı bir ambiyans kazandırılabilir. Bu kentte tarım da oldukça gelişmiş durumda. Çocuklarının organik ürünlerle beslenmesini isteyen ve tatil nedeni olarak bunu ön planda tutabilecek çok sayıda aile de var. Mutlaka değerlendirilmeli.

“Aileler çocuklarıyla vakit geçirmek için tatile gidiyor”

Geçmişte insanların dinlenmek için tatile gittiğini kaydeden Hüseyin Baraner, bugün ise dünyanın hemen her yerinde insanlarda bir mutsuzluk olması nedeniyle moral depolamak, sağlıklı beslenmek, çocuklarıyla vakit geçirmek için tatilin öne çıktığını anlattı. Bunun için yılda 4-5 kez kısa kısa seyahatler yapan ailelerin bulunduğunu bildiren Baraner, “Doğal beslenme imkanı, kültür gezileri, doğal eğitime açık yürüyüş yolları sağlanması halinde Mersin kesinlikle tercih edilecektir” değerlendirmesini yaptı. Aynı zamanda tüm yatırımcıların bir araya gelerek şehrin merkezine dünyanın en büyük Thalasso Terapi Havuzu’nu yapabileceğine de değinen Baraner, deniz suyunun ısıtılmasıyla elde edilen bu havuzlar sayesinde misafirlere kışın da deniz tatili imkanı sunulabileceğini vurguladı. Baraner, “Maalesef buralarda şehir içi otellerin sahası çok geniş değil. Bu nedenle ortak bir yatırım yapılabilir. Otellerde kalan müşterileriniz bornozlarını giyinip sağlayacağınız ringlerle bu havuzdan faydalanıp sonra tekrar geri dönebilir” dedi.