Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBI'lerin Rekabet Edebilirliği(COSME) Programı 14.11.2019 tarihinde yayınlandı

Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBI'lerin Rekabet Edebilirliği(COSME) Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; Avrupa Birliği'nin, "İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)" kapsamında, "Sürdürülebilir Bir Moda Endüstrisi için İnovasyon Uygulamalarına Hız Kazandırma" konulu proje teklif çağrısı yayınlanmış olduğu, söz konusu proje çağrısının amacı,nın Avrupa Moda endüstrisinin rekabet edebilirliğini artırmak ve endüstrinin çevreci yapısını "KOBİ'lerin kapasitesini destekleyerek" güçlendirmek olduğu ifade edilmektedir.

Son başvuru tarihi 17 Aralık 2019 olan proje teklif çağrısına, proje başvuru dokümanları ve rehberine, Avrupa Komisyonunun (https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-circfash-2019-3-02-innovation-applications-sustainable-and-circular-fashion-industry) internet sayfasından ulaşılabilmekte olduğu belirtilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), programın ulusal koordinasyonundan sorumlu "kurum olarak yetkilendirildiği ayrıca ifade edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.