AB'nin Yeni Tüketici Gündemi 18.01.2021 tarihinde yayınlandı

AB'nin Yeni Tüketici Gündemi

T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; Avrupa Komisyonu tarafından, Yeni Tüketici Gündemi'ne ilişkin bir bildirim yayımlanmış olduğu ifade edilmektedir.

İlgi yazıya göre; söz konusu Gündem ile yeşil geçiş, dijital dönüşüm, tüketici haklarının düzeltilmesi ve uygulanması, belirli tüketici gruplarının özel ihtiyaçları ve uluslararası işbirliği öncelikli alan olarak belirlenmekte ve tüketicilerin yeşil geçiş için güçlendirilmesi amaçlandığı belirtilmektedir.

Söz konusu Gündem'e yönelik olarak, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan detaylı not ekte yer almaktadır.

Ayrıca, Yeni Tüketici Gündemine İlişkin AB Bildirimi'ne "https://eur-lex.europa.eu/legalcontent/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:52020DC0696&from=EN" adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

Ek: AB'nin Yeni Tüketici Gündemi_Bilgi Notu (10 sayfa)

Üyelerimize duyurulur.