4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir 08.11.2018 tarihinde yayınlandı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde düzenlenen Türkiye’nin gastronomi turizmi alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığıyla 4.kez 06-08 Aralık 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı fuarizmir / Gaziemir’de, 12. Kez düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecektir.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir

4.Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi; akademik oturumlar, ünlü şeflerin ve sektörden önemli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı panel oturumları, yerli yabancı şeflerin yemek workshopları, profesyonel tadım atölyeleri ve gün boyu stantlarında tadım yapan gıda firmaları ve restoranların katılımından oluşmaktadır. TÜRSAB ve İZFAŞ tarafından dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amacıyla düzenlenen kongrenin bu seneki misafir kenti  Lisbon şehridir.

Ayrıca dünyaca ünlü yemek yarışması Bocuse d’Or temsilcileri de yerlerini alacak. Bu kapsamda festival ve fuar alanını kongre çatısı altında buluşturmayı hedeflemiş olan ve gastronominin bölge turizmine olan katkılarının konuşulacağı kongrede, kongre akademik bildirilerinin yer aldığı bölüm İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile yürütülmektedir. Kongre gerek konuşmacıları ve gerekse katılım sağlayacak ülkeler, şehirler  açısından uluslararası düzeydedir.  Kongremiz ayrıca İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından desteklenmekte olup, aşçıların yoğun katılımı olacaktır.

Kongre ve panellerin yanı sıra; Uluslararası düzeydeki yarışma ve aktivitelerin olduğu  kongreyi Gastronomi turizmi ile ilgilenen acentalar, oteller, restoran veya restoran zincirleri sahipleri, şefleri ve satın alma yöneticileri, mutfak malzeme ve endüstriyel ekipman firmaları, turizm, mutfak sanatları veya gastronomi turizmi ile ilgili bölüm ve alanlardaki akademisyenler, öğretim görevlileri ve öğrenci toplulukları, gastronomi turizmi alanındaki gazete, dergi ve blog yazarları ve editörleri ile kongre ile eş zamanlı gerçekleşecek 12.Travel Turkey İzmir Turizm fuarı katılımcıları yakından takip etmektedir.

Coğrafi İşaretli Ürünlerin öneminin arttığı günümüzde, tescil edilmiş coğrafi işaretli ürünlerinizle Kongremizde yer alarak bu ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı gastronomi sektörüne ve şeflere tanıtılması sektör için büyük önem taşımaktadır.