39 No’lu Komite MYK toplantısı düzenlendi 25.11.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi sektör toplantısı düzenledi. Toplantıda üyeler sektörde 5 Aralık’tan itibaren zorunlu olacak Mesleki Yeterlilik Belgeleri konusunda bilgilendirildi.

Komite Başkanı Nurettin Su’nun moderatörlüğünü yaptığı toplantının konuşmacıları arasında Mimar Doğan Kalkancı, Emekli Tapu Müdürü Ahmet Yekte, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Adem Parlayan, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Nuri Karabulut ile MTSO Projeler Müdürlüğü’nden Cemal Kök yer aldı. Ticaret İl Müdürü Akif Yıldız’ın da katıldığı toplantıda Mesleki Yeterlilik Belgesi için sektörde çalışanlara Seviye 4 ve işverenlere Seviye 5 sınavları düzenleneceği, belge zorunluluğunun ise 5 Aralık itibariyle başlayacağı bildirildi.

Teknik detayların verildiği toplantıda bu belgelerin önemi ve sektöre kazandıracaklarına da değinildi. Sektörde faaliyet gösteren çok sayıda temsilci bulunmasına rağmen yalnızca 95 kişinin belge müracaatı yaptığını kaydeden Komite Başkanı Su, “Meslektaşlarımızın maalesef bugüne kadar konuyu çok ciddiye almadığını fark ettik. Bu nedenle çalıştay düzenledik. Hedefimiz 5 Aralık’a kadar sayıyı daha da artırabilmek” diye konuştu.