22 No’lu Komite üniversite ile işbirliğini artırıyor 03.03.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 22 No’lu Finans ve Kuyumculuk Meslek Komitesi, sanayi akademi işbirliğini canlandırmak adına Mersin Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksek Okulu ile temaslarını artırdı.

22 No’lu Komite üniversite ile işbirliğini artırıyor

Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Zeki Umay ve Dr. Öğretim Üyesi Meltem Gürbüz ile bir araya gelen Komite Meslek Komitesi Meclis Üyeleri Mutlu Koyuncuoğlu, Zeynel Aydemir ve Komite Başkanı Mehmet Dinar, sektörün eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik karşılıklı neler yapılabileceğini görüştü. İşbirliği içinde yapılabilecek Tasarım Merkezi Projesi’nin de gündeme getirildiği görüşmede, Mersin’in tarihi geçmişini simgeleyen, bölgede yaşamış medeniyetlerin kullandığı takılarla yapılabilecek hediyelik eşyalar konuşuldu.

Mersin’de geçmiş dönemde atölye sayısı çok fazlayken günümüzde çalışacak eleman bulunamaması nedeniyle bu atölyelerin kapadığı anlatılan görüşmede mezun öğrencilerin yeniden bu alanda çalışmasının özendirilmesi adına karşılıklı neler yapılabileceği ele alındı. Yapılan görüşmelerin ardından Üniversite bünyesindeki atölyeler ziyaret edilip öğrencilerle bir araya gelinerek çalışmalar yakından incelendi.