MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

2020 Yılı Riskli Ürünleri Belirleme Çalışması 20.09.2019 tarihinde yayınlandı

Yıllık denetim programına alınacak ürünler her yıl risk analizi çalışması ile belirlenmekte ve söz konusu ürünlerin üretici ve ithalatçılarının bulunduğu iller dikkate alınarak planlaması yapılmaktadır. 2020 yılı denetim programına alınacak ürünlerin tespiti eylül ayı içerisinde yapılacak olup 2020 yılı denetimlerinin daha etkin olabilmesi ve seçilecek riskli ürünlerin en isabetli şekilde tespit edilebilmesi açısından sizlerden gelecek bildirimler önem arz etmektedir.


2020 Yılı Riskli Ürünleri Belirleme Çalışması

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 4703 sayılı ‘Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun’ kapsamında ürünlerin piyasaya arzı veya dağıtımı aşamasında veya ürünler piyasada iken ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediğinin ve güvenli olup olmadığının denetlenmesi ile güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesinin temin edilmesi ve gerektiğinde idari yaptırım uygulanmasından sorumludur. 

Bu kapsamda, tüketiciler, üreticiler ve kullanıcılar tarafından tarafınıza ulaştırılan şikâyetler dikkate alınarak yoğun olarak kullanılan, yüksek risk taşıması muhtemel ürünlerin katkılarınız ile çalışmaya dâhil edilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, sorumluluk alanımızda bulunan ürün gruplarının bazıları asansörler, elektrikli ekipmanlar, otomotiv, basınçlı ekipmanlar, piller, aküler, makineler olup ürün listesinin tamamına Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü internet sitesinde  ‘Piyasa Gözetim ve Denetim Faaliyetleri’ başlığı altında bulunan ‘Sorumluluk Alanımızda Bulunan Ürünler’ https://sug.sanayi.gov.tr/page.html?sayfaId=b66340b1-cc58-47fa-9114-73ff0b97ef99&lang=tr bölümünden ulaşmak mümkündür.

Bu bağlamda, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan ürünlere ilişkin tarafınıza ulaştırılan bildirimler göz önünde bulundurularak kullanıcılar açısından ciddi risk taşıyan ve piyasa gözetimi ve denetimi çalışmalarında öncelik verilmesi gerektiği düşünülen ürünlerin en geç 27 Eylül 2019 tarihine kadar gamze.eroglu@sanayi.gov.tr adresine bildirilmesi çalışmalara katkı sağlayacaktır.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER