2.Türkiye - Irak (IKBY) Ticaret ve Yatırım Zirvesi 11.09.2019 tarihinde yayınlandı

TISİAD’dan Odamıza iletilen yazıda; TISİAD, TURKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu), IKBY Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu, Çukurova SİFED (Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu), Erbil Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde 28-30 Eylül 2019 tarihleri arasında Erbil’de “2.Türkiye - Irak (IKBY) Ticaret ve Yatırım Zirvesi” düzenleneceği belirtilmiştir.

2.Türkiye - Irak (IKBY) Ticaret ve Yatırım Zirvesi

Ek’te sunulan zirve programı kapsamında IKBY’nin 4 ili olan Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Halepçe illerinin genel tanıtımının yapılacağı, stratejik konumlarının değerlendirileceği, Başbakan, Bakanlar ve Erbil Valisi gibi kişilerle önemli görüşmelerin ve ayrıca B2B görüşmelerin yapılacağı ifade edilmiştir.

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu 28-29 Nisan 2019’da Bağdat, Basra ve Erbil illerini ziyaret etmiş, Irak'ın yeniden imarı ve ekonomik kalkınması için birçok projenin hayata geçirileceğini vurgulamıştır. Sayın Bakanımız güvenlikle ilgili tedbirlerin alındığını belirterek Türk firmalarının buraya tekrar gelmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtmiştir.

TISİAD tarafından Irak’ın yeniden imarı için ayrılan bütçenin 150 milyar dolar olduğu, IKBY’de 2019 yılında 2000 projenin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği ve bunun için ayrılan bütçenin de 15 milyar dolar olduğu ifade edilmektedir.

Uluslararası standartlara uygun ürünler imal ve ihraç eden firmaların söz konusu zirveye katılımlarında fayda görülmektedir.

Bu kapsamda; 28-30 Eylül 2019 tarihleri arasında Erbil’de düzenlenecek “2.Türkiye - Irak (IKBY) Ticaret ve Yatırım Zirvesi”ne katılmak isteyen üyelerimizin en geç 13 Eylül 2019 Cuma tarihine kadar ödemeyi yaparak Ek’te yer alan kayıt formunu doldurmaları ve TISİAD’a iletmeleri beklenmektedir.

Ek 1: Zirve Davetiye

Ek 2: Zirve Programı