15 No’lu komite yerel yönetimlerle temasını artırdı 20.01.2020 tarihinde yayınlandı

MTSO 15 No’lu Mühendislik ve Mimarlık Meslek Komitesi Üyeleri yerel yönetimlerle temasını artırdı. İlçe Belediyelerin ilgili birimlerini ziyaret eden Komite Üyeleri, kentsel dönüşüm konusunda bilgi birikimlerine başvurulmasını, görüş alınmasını talep ediyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 15 No’lu Mühendislik ve Mimarlık Meslek Komitesi çalışmalarını yoğunlaştırdı. Üye ziyaretlerine ağırlık veren Komite, bir taraftan üyelere yürüttükleri çalışmalar ve Oda’nın kurumsal yapısı hakkında bilgi verirken diğer taraftan üyelerin Oda’dan beklentilerini saptıyor. Yaşanan sorunları tespit edip çözümleri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan görüşmelerde ihtiyaç duyulan konulardaki eğitimler de saptanıyor.

Üyelerin yanı sıra yerel yönetimlerin ilgili birimlerini de ziyaret eden 15 No’lu Komite Üyeleri, buralarda kentsel dönüşüme dair yaptıkları görüşmeler yanında belediyelerin hizmet alımlarında bölgedeki teknik bürolardan yararlanıp bölge konusunda tecrübe sahibi kişilerden yararlanılmasını talep ediyor. Üniversite ile temasını da artıran Komite Üyeleri, nitelikli, sektörün talep ettiği mezun standartlarına ulaşabilmek adına neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuyor.