11 No’lu Komite Bursa’dan umutlu döndü 24.12.2019 tarihinde yayınlandı

MTSO 11 No’lu Komite Üyeleri Bursa’da Bursaf 4. Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı’nı ziyaret etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar 2019 Ödül Töreni’ne de katılan MTSO Heyeti, aynı zamanda bölgedeki komite üyeleriyle bir araya gelip fabrikalarını ziyaret ederek iş bağlantıları kurdu.

11 No’lu Komite Bursa’dan umutlu döndü

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 11 No’lu Tekstil Konfeksiyon ve Ayakkabı Ticareti Meslek Komitesi Üyeleri, Bursa’da4-7 Aralık günleri arasında Merinos AKKM Fuar Merkezi’nde düzenlenen Bursaf 4. Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı’na katıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilgili komite üyeleriyle bir araya gelen MTSO Heyeti, Bursa’dan iş bağlantıları ile döndü. Konuyla ilgili açıklama yapan 11 No’lu Meclis Üyesi Özcan Demir, “Temaslarımız sırasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Tekstil ve Konfeksiyon Komite Üyeleriyle bir araya gelerek hangi alanlarda işbirliği yapabileceğimizi görüştük. Özellikle perde, kumaş ve havlu konusunda birlikte çalışabileceğimizi saptadık” dedi.

Bursalı meslektaşlarını Mersin’e davet ettiklerini kaydeden Meclis Üyesi Mehmet Rıza Boyraz ise, “Yaptığımız görüşmelerde Bursa’daki komite üyelerinin özellikle çarşı esnafını canlandırmak adına çok güzel projeler geliştirdiklerini gördük. Biz de benzer çalışmaları Mersin’e taşımak istediğimizi anlattık” dedi.

11 No’lu Komite Başkanı Kemal Dede Bursa temasları için, “Çok verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Özellikle 6 fabrikayı ziyaret edip incelemelerde bulunduk ve üretici firmalar olmaları nedeniyle karşılıklı ticaretimizi hangi alanlarda artırabileceğimizi saptadık” ifadelerini kullandı.

Komite Başkan Yardımcısı Mehmet Önder Usta ise özellikle ihracata yönelik faaliyet gösteren Mersinli firmalarla Bursa’daki üretici firmalar arasında temas kurduklarına değinerek, “Kentimizde konfeksiyon ihracatının yoğun olarak yapıldığı bir serbest bölgeye sahibiz. Buradaki firmalarımızla fabrika temsilcilerinin görüşmesini sağladık. Gerekli anlaşmalar sağlandı. Önümüzdeki günlerde temasların artacağına inanıyoruz” diye konuştu.