1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlu olsun 29.04.2014 tarihinde yayınlandı

1 Mayıs’ın Türkiye’ye kavga değil, huzur ve umut getirmesini diliyoruz. Her işveren aynı zamanda bir emekçidir. Her emekçi bir gün işveren olabilir.

Girişimciler, işverenler ve çalışan emekçilerimizle hepimiz, huzur içinde çalışmak, üretmek ve ülkemizin, kentimizin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Coğrafyamız ve küresel ekonomi zorlu bir dönemden geçiyor. Bu dönemde, Türkiye'de kültürümüzde tarih boyunca olmamış yapay sınıf farklılıkları yaratmak değil, birlik ve beraberliğin mesajlarını vermek gerekiyor. 1 Mayıs’ta her türlü şiddet ve çatışmadan uzak durulması ve meydanların bayram yerine çevrilmesi tek dileğimizdir. 1 Mayıs, emeğe verilen yüce değerin bayramıdır. Bu anlamda hem kamu yöneticileri hem de bu coşkuyu meydanlarda kutlayacak vatandaşlarımız aynı duyarlılığı ve hassasiyeti göstermelidir. Anlamına yakışır bir şekilde özgürlük ve sorumluluk dengesi gözetilerek kutlanmalıdır.

1 Mayıs uzun bir aradan sonra yeniden tatil olarak kabul edildi. Bu, ülkemizde sivil, demokratik yönetimin gelişmesinin bir sembolüdür. Toplumsal kesimlerin dayanışmasının gururunu yaşamak için bu yıl 1 Mayıs’ı coşkuyla yaşamak istiyoruz. Yapay ve basit siyasi ayrışmaların yerini dayanışmaya bıraktığı, şiddet ve çatışmalarla değil, halaylarla, coşku içindeki kutlamalarla ve bayram adına yakışır yaşanan ve hatırlanan bir 1 Mayıs hepimizin ortak temennisidir. Türk kültürünün ve inançlarımızın verdiği ruh, toplumsal ve iş yaşamında negatif anlamda hiyerarşiyi ve üstünlüğü reddeder. İş yaşamı bir ailedir. Akıl ve alın teri kardeştir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Mersin ekonomisine hizmet eden, alın terlerini bu kent için akıtan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, ülkemizde ve kentimizde demokrasinin ve dayanışmanın artmasına vesile olmasını diliyorum.

Şerafettin AŞUT
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı